Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

 

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμοι κύριοι Αντιδήμαρχοι,

Αξιότιμα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών,

 

Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται προ των πυλών ενός εξαιρετικά σημαντικού ενεργειακού, παραγωγικού και οικονομικού μετασχηματισμού που συντελείται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα κεφάλαια που έχουν εξασφαλιστεί από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την αναπτυξιακή μετάβαση της περιοχής είναι ιδιαίτερα αξιόλογα, που σε συνδυασμό με τα κίνητρα και τις διευκολύνσεις που έχουν προβλεφθεί αναμένεται ότι θα δώσουν μια αξιοσημείωτη ώθηση για την ανάπτυξη νέων επενδύσεων στην Περιφέρειά όπου ανήκουμε.

Δυστυχώς όμως όπως διαπιστώθηκε, στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που καταρτίστηκε από την αρμόδια Συντονιστική Επιτροπή, δεν υπάρχει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόβλεψη για τον Νομό μας. Οι προτάσεις μας και οι εισηγήσεις μας, τόσο οι δικές μου, όσο και του Δημάρχου Γρεβενών, κ. Δασταμάνη αγνοήθηκαν από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και δεν ενσωματώθηκαν στο εν λόγω Σχέδιο. Ως εκ τούτου, ο Νομός μας όχι μόνο δεν ενισχύεται με τον ίδιο τρόπο, όπως η Κοζάνη και η Φλώρινα, αλλά αντίθετα καταδικάζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση εφόσον ειδικά θα επικυρωθεί το μοντέλο των αυξημένων επιδοτήσεων αποκλειστικά προς τους ενεργειακούς δήμους.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία του Νομού μας για δεκαετίες και θα υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας, η συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας αποτελεί μονόδρομο. Όλοι μαζί, καθένας από το δικό του μετερίζι οφείλουμε και πρέπει να διεκδικήσουμε ενωμένοι αυτά που μας αναλογούν.

Με γνώμονα το κοινό καλό και με σταθερή κινητήριο δύναμη το όραμα για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση των Γρεβενών, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Γεωργίου Δασταμάνη να θέσει ενώπιον σας για μια ακόμη φορά τις προτάσεις του για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και διαβεβαιώνω το σεβαστό Δημοτικό Συμβούλιο των Γρεβενών και τους συμπολίτες μου ότι θα στηρίξω έμπρακτα με όλες μου τις δυνάμεις, την προσπάθεια βελτίωσης των όρων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης προς όφελος του τόπου μας.    

 Με εκτίμηση,

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών- Νέα Δημοκρατία

 

Pin It