Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM Δυτικής Μακεδονίας και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη παραχώρησε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Η συζήτηση καταρχάς επικεντρώθηκε στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και στην σχετική επιστολή που απέστειλε ο Βουλευτής προς το μέλη της επιτροπής, με προεξάρχοντα τον κ. Γ. Κασαπίδη που ηγείτο των διαβουλεύσεων εκ μέρους της Δυτικής Μακεδονίας. Ο κ. Πάτσης σημείωσε αναφορικά με την αδικία που υφίσταται ο Νομός Γρεβενών βάσει του προτεινόμενου masterplan ότι «για άλλη μια φορά τα πάντα κινούνται με κέντρο την Κοζάνη» συμπληρώνοντας ότι «όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί στο μέλλον με χρήματα και της ΕΕ θα κατευθυνθεί στην Κοζάνη και οι υπόλοιποι Νομοί, συμπεριλαμβανομένων των Γρεβενών θα μείνουν έξω από αυτό, καταδικάζοντας σε φτώχια και ανεργία ένα νομό, ο οποίος αποζητά να αναπνεύσει και να δημιουργήσει».

Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα με τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κατανομή ξυλείας ατομικών αναγκών με τον Βουλευτή να σημειώνει ότι οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, στην οποία απευθύνθηκε πρόσφατε και με επίσημη ανοιχτή επιστολή καθώς όπως ανέφερε «η κυβέρνηση ικανοποίησε πλήρως το αίτημα, όλα τα χρήματα δόθηκαν πολύ νωρίς ήδη από τον Ιούνιο και σήμερα κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους». Παράλληλα, σχετικά με το θέμα της θέρμανσης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά του, έπειτα και από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Δεσκάτης, να συμπεριληφθούν τα ξύλα και πέλλετ στο επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί φέτος από την Κυβέρνηση.

Τέλος, ο Βουλευτής Γρεβενών κλήθηκε να σχολιάσει τις δημόσιες επιστολές που αντάλλαξε πρόσφατα με τον τρίτο περιφερειακό σύμβουλο Γρεβενών σχετικά με την κατάτμηση δύο τμημάτων στα σχολεία της Δεσκάτης σημειώνοντας «ας μας απαντήσει ο κ. Χατζηζήσης που είναι Περιφερειακός Σύμβουλος, πώς τα Γρεβενά είναι εκτός του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που είναι αμιγώς της αρμοδιότητάς του».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:   

Pin It