Συνέντευξη στην ΕΡΤ Κοζάνης και τον δημοσιογράφο Μάκη Νασιάδη παραχώρησε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και την επιστολή που απέστειλε ο Βουλευτής προς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, προκειμένου να συμπεριληφθούν και τα Γρεβενά στις ενισχύσεις που προβλέπει το σχέδιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής «όλοι οι Νομοί είναι σε οικονομική εξάρτηση μεταξύ τους, δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε κάποιο Δήμο ως μη ενεργειακό, γιατί η οικονομία όλων είναι εξαρτώμενη η μια από την άλλη» επισημαίνοντας ότι «ποιος επιχειρηματίας θα πάει να επενδύσει στα Γρεβενά με 40% επιδότηση και δεν θα πάει στην Κοζάνη που απέχει πολύ λίγα χιλιόμετρα από τα Γρεβενά και να λάβει επιδότηση 60%; Άρα το 40% ακυρώνεται και όπως είναι λογικό όλες οι επενδύσεις θα πάνε προς τη μεριά της Κοζάνης» συμπληρώνοντας «εδώ έχουμε ένα σχέδιο το οποίο πραγματικά δεν είναι δίκαιο. Και εδώ πρέπει και ο Περιφερειάρχης να αναλάβει τις ευθύνες του».     

Αναφορικά με το θέμα της ξυλείας ατομικών αναγκών, όπου παρατηρούνται προβλήματα με την κατανομή ο κ. Πάτσης τόνισε ότι υπήρξε σχέδιο από την Κυβέρνηση που εξασφάλισε τις πιστώσεις και μάλιστα ήδη από τον Ιούνιο υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις από τη Διεύθυνση Δασών ότι «όλα είναι εντάξει». Παρόλα αυτά όπως ανέφερε υπάρχουν κάτοικοι οικισμών που δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη καυσόξυλα. «Δεν μπορεί Οκτώβριο μήνα να ανακαλύπτουμε προβλήματα. Ο καθένας να βρεθεί προ των ευθυνών που το αναλογούν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αν δεν μπορούν να τα λύσουν τα προβλήματα να πάμε στον Εισαγγελέα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:   

 

Pin It