Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Antennes Καστοριάς και τον δημοσιογράφο Χρήστο Νατσούλη παραχώρησε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020. Στη συζήτηση κυριάρχησε το ζήτημα του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της σχετικής επιστολής που απέστειλε ο Βουλευτής προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ΣΔΑΜ αναφορικά με την εξαίρεση του Νομού Γρεβενών από τα οφέλη του Σχεδίου.

«Η Δυτική Μακεδονία είναι μια. Οι όμοροι νομοί έχουν εξάρτηση ο ένας με τον άλλο, συνδέονται. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη σχέση αυτή», τόνισε ο Βουλευτής Γρεβενών σημειώνοντας ότι ήδη από τον Ιούλιο είχε θέσει το ζήτημα αυτό στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γ. Κασαπίδη υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «όλα αυτά τα χρόνια σερνόμασταν από το πλασματικό ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας. Μόνο δίκαιη δεν είναι η μετάβαση. Ποιος θα έρθει να επενδύσει στα Γρεβενά και την Καστοριά, όταν μπορεί να το κάνει δίπλα με τόσο μεγάλη επιδότηση;»

Ο Βουλευτής Γρεβενών αναφέρθηκε ακόμα στους εύλογους προβληματισμούς που υπάρχουν για την αύξηση της ανεργίας και την ερήμωση του Νομού από τις παραγωγικές ηλικίες που μπορεί να επέλθει εξαιτίας της εφαρμογής αυτού του Σχεδίου τονίζοντας ότι «είναι μια χρυσή ευκαιρία να αναπτυχθούν δίκαια όλες οι περιοχές. Και είναι κάτι που το δικαιούμαστε γιατί όλα αυτά τα χρόνια είχαμε εξάρτηση από το λιγνίτη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:  

 

Pin It