Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM Δυτικής Μακεδονίας και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη παραχώρησε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020. Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν και πάλι το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και οι αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από την πλευρά του Βουλευτή αναφορικά με την έλλειψη κινήτρων και ενισχύσεων του προτεινόμενου Σχεδίου για τον Νομό Γρεβενών.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο κ. Πάτσης υπάρχει συστράτευση δυνάμεων και με τους δύο Δημάρχους του Νομού με τους οποίους από κοινού απέστειλαν επίσημη επιστολή προς τα Μέλη της Επιτροπής ΣΔΑΜ προκειμένου να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση, ενώ αναφέρθηκε και στις ευθύνες που καταλογίζονται προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους τρεις Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε Γρεβενών για την έλλειψη διεκδικήσεων προς όφελος του Νομού. Μάλιστα απαντώντας στις κατηγορίες του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Ιωάν. Γιάτσιου ότι το Σχέδιο αποτελεί απόφαση της Κυβέρνησης, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση εμπλέκεται μόνο στην επιλογή των μελών της Επιτροπής και ότι το Σχέδιο που κατατέθηκε συνίσταται αποκλειστικά από τις προτάσεις της Επιτροπής σχολιάζοντας για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη ότι «είναι ή άγνοια ή επειδή έχει απόλυτα την ευθύνη, προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο, να ρίξει αν θέλετε σκιές, ούτως ώστε να μεταθέσει την ευθύνη αλλού». Ως αναφορά την πιθανή τροποποίηση των όρων του Σχεδίου Αναπτυξιακής Μετάβασης στην οποία αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, ο κ. Πάτσης σημείωσε «Χειροκροτούμε ό τι είναι καλό για τον Νομό Γρεβενών, παλεύουμε αντιμαχόμαστε, κριτικάρουμε και δεν σταματάμε οτιδήποτε είναι σε βάρος του Νομού μας».

Ο Βουλευτής ρωτήθηκε ακόμα για τα προβλήματα που παρατηρούνται με την κατανομή των ξύλων για ατομικές ανάγκες, όπου υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η Κυβέρνηση φέτος διπλασίασε τον προϋπολογισμό και ότι οι εγκρίσεις προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Διευθύνσεις Δασών είχαν ήδη δοθεί για από τον Ιούνιο σχολιάζοντας ότι «κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους» ενώ αναφερόμενος στην σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε «ότι την ανακοίνωση έπρεπε να την βγάλουν επί της κυβερνήσεώς τους και μάλλον τους παρέπεσε και την έβγαλαν τώρα» καθώς όπως σημείωσε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν διαχειριστικές μελέτες, ούτε καν εγκρίσεις προϋπολογισμού ακόμα και λίγο πριν το φθινόπωρο.

Τέλος, για το θέμα της πιθανής αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Δεσκάτη, ο κ. Πάτσης αναφέρθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που πραγματοποίησε ο ίδιος την προηγούμενη ημέρα με τη Διοίκηση της Τράπεζας και για τη δέσμευση που έλαβε ότι θα γίνει προσπάθεια για την πλέον ευνοϊκή λύση για τους κατοίκους της Δεσκάτης.   

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:  

 

Pin It