"Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον προσωπικό μου φίλο και Πρόεδρο του Σπηλαίου Δημήτρη Ράμμο.

Στον Δημήτρη γνώρισα μια ήρεμη δύναμη, έναν χαμογελαστό άνθρωπο γεμάτο όνειρα και όρεξη,  μα πάνω από όλα είδα την αγάπη και την αγωνία για τον τόπο του. Αυτό ήταν αξιοθαύμαστο και παράδειγμα προς μίμηση. Καλό ταξίδι Τάκη.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του."

 

 

Βουλευτής Γρεβενών - Νέα Δημοκρατία

Ανδρέας Πάτσης

Είμαι βαθύτατα ικανοποιημένος και περήφανος ως βουλευτής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ως εκπρόσωπος στο Κοινοβούλιο της μονοεδρικής στη Δυτική Μακεδονία ΠΕ Γρεβενών.

Τα έργα μιλούν για εμάς και αυτά είναι η παρακαταθήκη μας. Έργα ουσιαστικά που παρέμεναν στις καλένδες για χρόνια.

Έχουμε γίνει το μέτρο σύγκρισης που ποτέ δεν υπήρξε για να μπορεί ο κόσμος και ο απλός πολίτης να κατανοήσει στην καθημερινότητά του ποια είναι η διαφορά από το «τάζω» στο «πράττω».

 Η συνεργασία μας με τους Υπουργούς και Υφυπουργούς φέρνει μια ακόμα σφραγίδα επιτυχίας διότι οι πάλαι ποτέ ΛΕΥΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ στα Γρεβενά μας γεμίζουν με  ΧΡΩΜΑ.

Χρώμα στην κυριολεξία για τους τηλεοπτικούς τους δέκτες , ένα σημαντικό εφόδιο ενημέρωσης, παρέας και ψυχαγωγίας.

Με χαρά σας ανακοινώνω ότι με ΚΥΑ ξεκίνησε η διαδικασία έτσι ώστε όλες οι περιοχές των Γρεβενών οι οποίες δεν είχαν πρόσβαση στην ενημέρωση χωρίς κάλυψη τηλεοπτικού δικτύου από τώρα έως και τις 15 Νοεμβρίου μπορούν να υποβάλουν με πολύ απλό τρόπο μια αίτηση και έτσι να εξασφαλίσουν δωρεάν πρόσβαση.

 

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με το άψογο επιτελείο του και το ενδιαφέρον προσωπικά του Υπουργού για τα Γρεβενά μας ,  που μετά την ερώτηση που κατέθεσα προ 2 μηνών, λειτούργησε άμεσα και δίκαια .

 

 

Ανδρέας Πάτσης Βουλευτής Γρεβενών ΝΔ

Βαθιά συγκινημένος για τους αγώνες των προγόνων μου  παρευρέθηκα και φέτος στην  γιορτή της απελευθέρωσης των Γρεβενών. 

Η σημερινή μέρα αποτελεί για τα Γρεβενά μια ιστορική ημέρα τιμής και μνήμης. Φέτος γιορτάζονται 109 χρόνια ελευθερίας και δημοκρατίας στον τόπο μας.

Η γιορτή της Απελευθέρωσης της πόλης μας από τον Τουρκικό ζυγό, σαν σήμερα 13 Οκτωβρίου 1912, μνημονεύεται από όλους μας με τιμή και δόξα για όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. 

Εμείς συνεχίζουμε με υποχρέωση και ευθύνη με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας να αγωνιζόμαστε για υψηλά ιδανικά. 

Η δύναμή μας είναι ο τόπος μας και επενδύουμε σε αυτό για το μέλλον όλων μας. 

 

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών ΝΔ

 

Ο Βουλευτής Ανδρέας Πάτσης ήταν ο Εισηγητής για το σ/ν του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στις συμφωνίες ,

για το Διεθνές Κέντρο Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνω την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ Γρεβενών σε λειτουργία. Παραμένουν όλα ανοιχτά και είναι τα εξής τμήματα:

  • Διοίκησης και Οικονομίας,
  • Γεωπονίας Τροφίμων & Περιβάλλοντος
  • Ηλεκτρολογίας , Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού,
  • Μηχανολογίας,
  • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας , του 1ου Ημερησίου ΕΠΑ.Λ Γρεβενών

 καθώς και τα τμήματα  

  • Μηχανολογίας ,
  • Υγείας –Πρόνοιας – Ευεξίας, του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Γρεβενών. 

Μετά από προσπάθεια καταφέραμε να παραμείνουν ανοιχτά και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ιδιαίτερα την Υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή.  Η δύναμή μας είναι ο τόπος μας και η Παιδεία πυλώνας αυτής.

 

Ανδρέας Πάτσης,

Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών

 

 

Μια αληθινά χρυσή μέρα για τα Γρεβενά ξημέρωσε, με τον κορυφαίο Γρεβενιώτη αθλητή, που σήκωσε την Ελλάδα πιο ψηλά και από τον Σμόλικα .

Δαφνοστολισμένε, Μίλτο Τεντόγλου, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες, για την περηφάνια που μας γέμισες.

Η αφοσίωση σου και οι θυσίες σου σε έφτασαν στην πρώτη θέση του κόσμου, στις καρδιές όλων μας.

Λένε ότι ο καθρέπτης των γονιών είναι τα παιδιά μας. Θα συμφωνήσω διότι γνωρίζω την οικογενειακή στήριξη που είχε ο χρυσός μας αθλητής.

Γέμισε με χαρά και περηφάνια την οικογένειά του, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

Κλείνοντας τις ευχές μου, θα κάνω αναφορά για την σεμνότητα που διακατέχει τον ίδιο και τους οικείους του, κάτι, που τον βάζει ακόμα πιο ψηλά, ως πρότυπο ανθρώπου αθλητή.

Αυτή είναι η σπουδαιότερη αρετή των αληθινών “χρυσών” παιδιών. Συγχαρητήρια σε εσένα και στην οικογένειά σου Μίλτο Τεντόγλου.

 

Με τιμή Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνω την απόφαση της επιχορήγησης της ΔΕΥΑ Γρεβενών με το ποσό των 600.000 ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου ύδρευσης στην κοινότητα του Μεγάλου Σειρηνίου.

 

Ευχαριστώ θερμά τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την άμεση ανταπόκριση και τον Δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη για την αγαστή συνεργασία με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. 

 Η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν χαρίζεται, κερδίζεται καθημερινά από τους  αγώνες που δίνεις και τις μάχες που κερδίζεις πάντα δίπλα στους Γρεβενιώτες .

Το πρωί της Παρασκευής η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Γεώργιος Αμυράς, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση, επισκέφθηκαν την ΠΕ Γρεβενών.

Αρχικά, η κα Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ. στην Ιερά Μητρόπολη.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής συνόδευσε την Υφ. Τουρισμού στο Δημαρχείο Γρεβενών όπου υποδέχθηκαν τον Υφ. Ενέργειας & Περιβάλλοντος κύριο Αμυρά Γεώργιο και επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Δασταμάνη. Μαζί τους ήταν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος κα Αλεξάνδρα Σδούκου και ο κ. Ιωάννης  Μητσόπουλος Γενικός Διευθυντής ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το τυροκομείο των Γρεβενών του κυρίου Κουρέλα «ΚΟΥΡΕΛΑΣ Α.Ε» η οποία από το 1960 είναι εταιρεία παραγωγής βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Προμηθεύεται πρόβειο αιγοπρόβειο γάλα από 300 και πλέον παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και εξάγει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Το Σπήλαιο Γρεβενών ήταν το απόλυτο γεγονός, με το Φαράγγι της Πορτίτσας και την ένταξη του Γεωπάρκου στα «Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO». Τους δύο υπουργούς υποδέχθηκε στο φαράγγι της Πορτίτσας η  Αμερικανίδα Γεωλόγος - ερευνήτρια Άννα Ράσσιου, πρόκειται για μία σημαντική επιστημονική προσωπικότητα που τα τελευταία 40 χρόνια έχει αφιερώσει την ζωή της μέσω των έρευνών της στην γεωλογική εξέλιξη των σπάνιων πετρωμάτων της περιοχής, ενώ ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην οργάνωση και προετοιμασία της επιστημονικής πρότασης για την ένταξη περιοχής στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Όπως δήλωσε ο Υφ. Περιβάλλοντος: «Το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης είναι το 6ο πετράδι του στέμματος του δικτύου των Γεωπάρκων της Ελλάδας που εντάχθηκε στο Παγκόσμιο δίκτυο». Επιπλέον, έδωσε έμφαση στη φιλοδοξία του ΥΠΕΝ ώστε το Γεωπάρκο της περιοχής μαζί με τα υπόλοιπα του ελληνικού δικτύου «να γίνουν ένας πόλος ερευνητικής δουλειάς Ελλήνων & ξένων επιστημόνων» ενώ τόνισε ότι: «η βιοποικιλότητα, η κλιματική αλλαγή είναι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν και η Ελλάδα είναι στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών χωρών  σε πρωτοβουλίες για την Πράσινη Ανάπτυξη».  

Κλείνοντας την ολοήμερη επίσκεψη στα Γρεβενά, ο Βουλευτής άφησε για το τέλος, για να θαυμάσουν αλλά και να αναδείξουν με τη συνδρομή τους όπως του αξίζει, το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς με το συγκλονιστικό αξιοθέατο Μαμούθ, που είναι βραβευμένο και καταχωρημένο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντα στον κόσμο που ανήκουν σε προβοσκηδωτό 3 εκατομμυρίων ετών.

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Μιχάλης Χρυσοχοίδης , υποδέχτηκε ένθερμα τον Βουλευτή της ΠΕ Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας κύριο Ανδρέα Πάτση και τους Δημάρχους Γρεβενών κύριο Γιώργο Δασταμάνη και Δεσκάτης κύριο Δημήτρη Κορδίλα. Τους Δημάρχους συνόδευαν ο κύριος Τριγώνης Χρήστος Αντιδήμαρχος Γρεβενών και ο κύριος Τέγος Βασίλειος Αντιδήμαρχος Δεσκάτης.

Τα φλέγοντα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό από τον Βουλευτή σε ότι αφορά την πλευρά του Δήμου Δεσκάτης ήταν το Ψήφισμα των Πολιτών κατά του Διοικητή του Α.Τ. Δεσκάτης και σε ότι αφορά του Δήμου Γρεβενών η Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών και το κενό που έχει αφήσει πίσω της.

Ο Υπουργός  εκτίμησε  τη σοβαρότητα των θεμάτων  και η δέσμευση του ήταν να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο τις προτάσεις  που του τέθηκαν. Μάλιστα η έρευνα θα γίνει από τον ίδιο προσωπικά και η ενημέρωση προς τον Βουλευτή θα είναι άμεση .

Συνάντηση και εκτίμηση των έργων που έχει αρμοδιότητα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουλίου με τον Βουλευτή Γρεβενών και τους δυο Δημάρχους κύριο Δασταμάνη Γιώργο Δήμαρχο Γρεβενών και κύριο Δημήτρη Κορδίλα Δήμαρχο Δεσκάτης.

Η εξέλιξη της συνάντησης ήταν εποικοδομητική σε ότι αφορά έργα κυρίως οδοποιίας . Συγκεκριμένα για τον Δήμο Γρεβενών ζητήθηκε χρηματοδότηση έργων οδοποιίας ύψους 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων ευρώ και για τον Δήμο Δεσκάτης ζητήθηκε χρηματοδότηση έργων οδοποιίας ύψους 500 χιλιάδων εύρω.

Σύντομα θα ολοκληρωθεί η έγκριση και η αμέσως επόμενη πρόταση του Βουλευτή ήταν ο Υφυπουργός να επισκεφτεί την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών έτσι ώστε να την γνωρίσει από κοντά και να έχει γνώση για τα έργα που θα τονώσουν τον τόπο της Δυτικής Μακεδονίας.