Μια αληθινά χρυσή μέρα για τα Γρεβενά ξημέρωσε, με τον κορυφαίο Γρεβενιώτη αθλητή, που σήκωσε την Ελλάδα πιο ψηλά και από τον Σμόλικα .

Δαφνοστολισμένε, Μίλτο Τεντόγλου, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες, για την περηφάνια που μας γέμισες.

Η αφοσίωση σου και οι θυσίες σου σε έφτασαν στην πρώτη θέση του κόσμου, στις καρδιές όλων μας.

Λένε ότι ο καθρέπτης των γονιών είναι τα παιδιά μας. Θα συμφωνήσω διότι γνωρίζω την οικογενειακή στήριξη που είχε ο χρυσός μας αθλητής.

Γέμισε με χαρά και περηφάνια την οικογένειά του, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα.

Κλείνοντας τις ευχές μου, θα κάνω αναφορά για την σεμνότητα που διακατέχει τον ίδιο και τους οικείους του, κάτι, που τον βάζει ακόμα πιο ψηλά, ως πρότυπο ανθρώπου αθλητή.

Αυτή είναι η σπουδαιότερη αρετή των αληθινών “χρυσών” παιδιών. Συγχαρητήρια σε εσένα και στην οικογένειά σου Μίλτο Τεντόγλου.

 

Με τιμή Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνω την απόφαση της επιχορήγησης της ΔΕΥΑ Γρεβενών με το ποσό των 600.000 ευρώ για την πραγματοποίηση του έργου ύδρευσης στην κοινότητα του Μεγάλου Σειρηνίου.

 

Ευχαριστώ θερμά τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την άμεση ανταπόκριση και τον Δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη για την αγαστή συνεργασία με στόχο την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. 

 Η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν χαρίζεται, κερδίζεται καθημερινά από τους  αγώνες που δίνεις και τις μάχες που κερδίζεις πάντα δίπλα στους Γρεβενιώτες .

Το πρωί της Παρασκευής η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Γεώργιος Αμυράς, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση, επισκέφθηκαν την ΠΕ Γρεβενών.

Αρχικά, η κα Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ. στην Ιερά Μητρόπολη.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής συνόδευσε την Υφ. Τουρισμού στο Δημαρχείο Γρεβενών όπου υποδέχθηκαν τον Υφ. Ενέργειας & Περιβάλλοντος κύριο Αμυρά Γεώργιο και επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Δασταμάνη. Μαζί τους ήταν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος κα Αλεξάνδρα Σδούκου και ο κ. Ιωάννης  Μητσόπουλος Γενικός Διευθυντής ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής).

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το τυροκομείο των Γρεβενών του κυρίου Κουρέλα «ΚΟΥΡΕΛΑΣ Α.Ε» η οποία από το 1960 είναι εταιρεία παραγωγής βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Προμηθεύεται πρόβειο αιγοπρόβειο γάλα από 300 και πλέον παραγωγούς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και εξάγει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Το Σπήλαιο Γρεβενών ήταν το απόλυτο γεγονός, με το Φαράγγι της Πορτίτσας και την ένταξη του Γεωπάρκου στα «Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO». Τους δύο υπουργούς υποδέχθηκε στο φαράγγι της Πορτίτσας η  Αμερικανίδα Γεωλόγος - ερευνήτρια Άννα Ράσσιου, πρόκειται για μία σημαντική επιστημονική προσωπικότητα που τα τελευταία 40 χρόνια έχει αφιερώσει την ζωή της μέσω των έρευνών της στην γεωλογική εξέλιξη των σπάνιων πετρωμάτων της περιοχής, ενώ ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην οργάνωση και προετοιμασία της επιστημονικής πρότασης για την ένταξη περιοχής στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Όπως δήλωσε ο Υφ. Περιβάλλοντος: «Το Γεωπάρκο Γρεβενών – Κοζάνης είναι το 6ο πετράδι του στέμματος του δικτύου των Γεωπάρκων της Ελλάδας που εντάχθηκε στο Παγκόσμιο δίκτυο». Επιπλέον, έδωσε έμφαση στη φιλοδοξία του ΥΠΕΝ ώστε το Γεωπάρκο της περιοχής μαζί με τα υπόλοιπα του ελληνικού δικτύου «να γίνουν ένας πόλος ερευνητικής δουλειάς Ελλήνων & ξένων επιστημόνων» ενώ τόνισε ότι: «η βιοποικιλότητα, η κλιματική αλλαγή είναι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν και η Ελλάδα είναι στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών χωρών  σε πρωτοβουλίες για την Πράσινη Ανάπτυξη».  

Κλείνοντας την ολοήμερη επίσκεψη στα Γρεβενά, ο Βουλευτής άφησε για το τέλος, για να θαυμάσουν αλλά και να αναδείξουν με τη συνδρομή τους όπως του αξίζει, το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς με το συγκλονιστικό αξιοθέατο Μαμούθ, που είναι βραβευμένο και καταχωρημένο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντα στον κόσμο που ανήκουν σε προβοσκηδωτό 3 εκατομμυρίων ετών.

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Μιχάλης Χρυσοχοίδης , υποδέχτηκε ένθερμα τον Βουλευτή της ΠΕ Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας κύριο Ανδρέα Πάτση και τους Δημάρχους Γρεβενών κύριο Γιώργο Δασταμάνη και Δεσκάτης κύριο Δημήτρη Κορδίλα. Τους Δημάρχους συνόδευαν ο κύριος Τριγώνης Χρήστος Αντιδήμαρχος Γρεβενών και ο κύριος Τέγος Βασίλειος Αντιδήμαρχος Δεσκάτης.

Τα φλέγοντα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό από τον Βουλευτή σε ότι αφορά την πλευρά του Δήμου Δεσκάτης ήταν το Ψήφισμα των Πολιτών κατά του Διοικητή του Α.Τ. Δεσκάτης και σε ότι αφορά του Δήμου Γρεβενών η Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών και το κενό που έχει αφήσει πίσω της.

Ο Υπουργός  εκτίμησε  τη σοβαρότητα των θεμάτων  και η δέσμευση του ήταν να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο τις προτάσεις  που του τέθηκαν. Μάλιστα η έρευνα θα γίνει από τον ίδιο προσωπικά και η ενημέρωση προς τον Βουλευτή θα είναι άμεση .

Συνάντηση και εκτίμηση των έργων που έχει αρμοδιότητα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουλίου με τον Βουλευτή Γρεβενών και τους δυο Δημάρχους κύριο Δασταμάνη Γιώργο Δήμαρχο Γρεβενών και κύριο Δημήτρη Κορδίλα Δήμαρχο Δεσκάτης.

Η εξέλιξη της συνάντησης ήταν εποικοδομητική σε ότι αφορά έργα κυρίως οδοποιίας . Συγκεκριμένα για τον Δήμο Γρεβενών ζητήθηκε χρηματοδότηση έργων οδοποιίας ύψους 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων ευρώ και για τον Δήμο Δεσκάτης ζητήθηκε χρηματοδότηση έργων οδοποιίας ύψους 500 χιλιάδων εύρω.

Σύντομα θα ολοκληρωθεί η έγκριση και η αμέσως επόμενη πρόταση του Βουλευτή ήταν ο Υφυπουργός να επισκεφτεί την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών έτσι ώστε να την γνωρίσει από κοντά και να έχει γνώση για τα έργα που θα τονώσουν τον τόπο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. του Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση με τον Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Δημήτρη Κορδίλα έγινε για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη. Αφορούσε τον Διοικητή της Α.Τ. Δεσκάτης και το ψήφισμα των πολιτών το οποίο είναι κατά της παραμονής του στην περιοχή και στη θέση ευθύνης που έχει.

Η ενημέρωση έγινε αφού προηγουμένως είχε σταλεί και με μειλ το ψήφισμα αλλά και η εισήγηση από τον Βουλευτή και Δήμαρχο για το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Δεσκάτης σχεδόν 3 χρόνια.

Ο Αρχηγός άκουσε -όχι για πρώτη φορά- τα προβλήματα με την Διοίκηση του Α.Τ. Δεσκάτης και ο ίδιος λυπήθηκε πολύ για την τροπή που έχει πάρει όλο το θέμα.

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου μια μεγάλη δέσμευση πήρε σάρκα και οστά. Το χρόνιο πρόβλημα της Κοινότητας Μεγάλου Σειρηνίου με το νερό πήρε τον δρόμο προς την υλοποίηση του. Μετά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στην ΠΕ Γρεβενών συνοδευόμενος από τον Βουλευτή της μονοεδρικής ΠΕ Γρεβενών Ανδρέα Πάτση  ενημερώθηκε για τα θέματα που χρήζουν άμεσης λύσης . Έτσι χωρίς να χαθεί  χρόνος ο Βουλευτής  μαζί με τον Δήμαρχο Γρεβενών Γ. Δασταμάνη και τους Αντιδημάρχους κ Αδάμο και κ Τριγώνη συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών αυτή τη φορά για την άμεση εκταμίευση του ποσού 700.000 χιλιάδων ευρώ. 

Το ποσό αυτό είναι για την δημοπράτηση του έργου για την υδροδότηση της Κοινότητας Μεγάλου Σειρηνίου καθώς η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών (ΔΕΥΑΓ) έχει ήδη έτοιμη τη μελέτη κατασκευής του. Επιπλέον, συζητήθηκε διεξοδικά και το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και πιο συγκεκριμένα οι οκτώ εμπεριστατωμένες προτάσεις των 21 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Γρεβενών.

Σε θετικό κλίμα διεξήχθει η συνάντηση του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο , κατά την επίσκεψη του πρώτου στο Υπουργείο Παιδείας . Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της προγραμματισμένης επίσκεψης του Υφυπουργού στο Πανεπιστήμιο Γρεβενών Παρασκευή πρωί.
Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι τα τμήματα στα Γρεβενά θα παραμείνουν ως έχουν και μάλιστα θα γίνει μελέτη για μια αναδιάρθρωση των τμημάτων σύμφωνα πάντα με τα ζητούμενα και τις ανάγκες της περιοχής μελλοντικά . Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για το ενδιαφέρον αλλά και για την τιμή και την σημασία της επίσκεψης του και ανανέωσαν συνάντηση για την επικείμενη αναδιάρθρωση .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Λιβάνιο Θεόδωρο προχώρησε την Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Αγαπητά μου παιδιά,

ο αγώνας, οι προσπάθειες και οι κόποι σας, δοκιμάζονται μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων εξετάσεων.

Είναι ένα από τα σημαντικότερα στάδια της μαθητικής σας ζωής, γιατί είναι το εισιτήριο, για την εισαγωγή σας στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Το συγκεκριμένο εισιτήριο δεν είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, αλλά είναι μια από τις πολλές μάχες που θα κληθείτε να δώσετε  από εδώ και πέρα για τη ζωή σας.

Θέλει επιμονή, αποφασιστικότητα και μεγάλη πίστη στον εαυτό σας, για την κατάκτηση όσων πραγματικά σας αξίζουν.

Για ένα αύριο, γραμμένο από τα δικά σας θέλω.

 Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε Υγεία, Δύναμη, Κουράγιο και Καλή Επιτυχία στην επίτευξη των στόχων σας.

 

 

Ανδρέας Πάτσης,

Βουλευτής Ν. Γρεβενών