Η Διοίκηση του Γ. Ν. Γρεβενών και η Δ/νση του Δ.Ι.Ε.Κ., με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Βουλευτή Νομού Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση για τις ενέργειες, την στήριξη και την επιτυχή παρέμβασή του στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

 

Μήνυμα για την έναρξη του νέου σχολικού έτους

 

Αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητοί γονείς,

Αγαπητοί δάσκαλοι και καθηγητές,

 

Το νέο σχολικό έτος που ξεκινάει σήμερα, είναι όπως όλοι γνωρίζουμε μια χρονιά με ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να αλλάξουν αρκετές από τις σχολικές τους συνήθειες και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εργαστούν με την προσθήκη νέων παραμέτρων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Όμως, η νέα αυτή πραγματικότητα, οι απαραίτητες αλλαγές στις συνήθειες και την καθημερινότητα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθούν εμπόδιο στον πολλαπλά σπουδαίο ρόλο που επιτελεί το σχολείο ως η σημαντικότερη κυψέλη γνώσης, διακίνησης ιδεών, αλληλεπίδρασης και προόδου. Δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράγοντας αποπροσανατολισμού ή παραίτησης από την προσπάθεια για την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων που κάθε μαθητής τρέφει για το μέλλον του – και απευθύνομαι πρωτίστως στους μαθητές που θα κληθούν φέτος να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι πολλές επιτυχίες εξάλλου που σημείωσαν οι Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες μαθητές και μαθήτριες φέτος, επιβεβαιώνουν ότι η σκληρή δουλειά, η μελέτη και η προσήλωση στους στόχους μπορούν να στεφτούν με επιτυχία, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο ΙΕΚ του Γ.Ν. Γρεβενών με παρέμβαση του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίησή μου και έπειτα από Ερώτηση που είχα καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας αλλά και μετά από συνεχείς επαφές που είχα με τους αρμόδιους φορείς, υπογράφηκε σήμερα η Απόφαση που επικυρώνει την πλήρη λειτουργία του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών. Σύμφωνα με αυτή, από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πραγματοποιήσουν κανονικά την εγγραφή τους στο Α’ Εξάμηνο της Ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας.

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με παρέμβαση του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση επικυρώνεται σήμερα η λειτουργία της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στο 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση και έπειτα από συνεχείς επαφές που είχα κατά το προηγούμενο διάστημα με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας δημοσιεύεται σήμερα η Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία επικυρώνεται η λειτουργία της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Γρεβενών. Βάσει της απόφασης αυτής, οι μαθητές που επιθυμούν να επιλέξουν τη συγκεκριμένη Ομάδα Προσανατολισμού, δεν θα αναγκαστούν να εγγραφούν σε άλλο Γενικό Λύκειο, αλλά θα συνεχίσουν κανονικά τη φοίτησή τους στο 1ο ΓΕΛ Γρεβενών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη προχώρησε την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με τα προβλήματα που σημειώνονται στην ηλεκτροδότηση του Δήμου Δεσκάτης Γρεβενών.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα ενότητας και δυναμισμού από τον Βουλευτή Ανδρέα Πάτση στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Ε.Π Γρεβενών 

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π) Γρεβενών πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ο Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολυήμερη περιοδεία του Βουλευτή Γρεβενών, κ. Ανδρέα Πάτση και συναντήσεις με Προέδρους Κοινοτήτων και Διευθυντές Υπηρεσιών του Νομού

Περιοδεία στην περιφέρεια του, το Νομό Γρεβενών πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ανδρέας Πάτσης κατά τις προηγούμενες ημέρες. Ο κ. Πάτσης επισκέφτηκε τις κοινότητες Πολυνέρι, Μεσολούρι, Δοτσικό, Καλόχι, Αγάπη, Ιτέα, Σαρακήνα, Νεοχώρι, Ποντινή, Μυρσίνα, Αη Γιώργη και Ζιάκα, όπου είχε συναντήσεις με τους Προέδρους των κοινοτήτων, αλλά και με τους κατοίκους με τους οποίους συνομίλησε, αντάλλαξε απόψεις και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Παράλληλα, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους επικεφαλής αρκετών υπηρεσιών του Νομού Γρεβενών,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο   προχώρησε την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης για την ενίσχυση του Δήμου Γρεβενών με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων εξαιτίας της πανδημίας.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δήλωση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών Ανδρέα Πάτση για τη χρηματοδότηση αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών και του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Μαυρονόρους  

Η ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας για την αναστήλωση και αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών αλλά και του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Μαυρονόρους δεν μπορεί παρά να με γεμίζει με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση. Πρόκειται για Ιερούς Ναούς με εξαιρετικά σημαντική ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική αξία, δύο σπουδαία μνημεία που φέρουν ανεξίτηλη σε κάθε τους σημείο τη γνήσια γρεβενιώτικη παράδοση ενώ αποτέλεσαν τον λύχνο του χριστιανισμού και της ορθοδοξίας, πολύτιμοι συμπαραστάτες του ελληνισμού σε περιόδους δύσκολες και σκληρές. Είναι οι ρίζες μας και η κιβωτός με τις μνήμες των προγόνων μας.

Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου είχα τονίσει, παρουσία και της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ότι η αναστήλωση και αποκατάσταση τους δεν είναι απλά μια αναγκαιότητα,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο   προχώρησε την Πέμπτη, 13 Αυγούστου ο Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης αναφορικά με την ανάγκη άμεσης έκτακτης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών του αγροτικού οδικού δικτύου Δήμου Δεσκάτης που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία

 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης: