Ο Γρεβενιώτης Βουλευτής Ανδρέας Πάτσης κατάγεται από ένα μικρό αλλά απαράμιλλης ομορφιάς γραφικό και παραδοσιακό χωριό με το όνομα Δοτσικό. Το γεφύρι του Δοτσικού που ενώνει δυο γειτονιές λένε πως έχει φωτογραφηθεί άπειρες φορές για κάθε είδους και διαφορετική θεματολογία. Τα νερά του σου δίνουν ζωή και το οξυγόνο του σε κάνει να πετάς . Αλλά τα παραδοσιακά πανηγύρια στο Δοτσικό είναι σίγουρο ότι θα σε ξεσηκώσουν θες δεν θες ξέρεις δεν ξέρεις τον ρυθμό να χορέψεις μέχρι να λιώσεις τα παπούτσια σου. Τα χάλκινα είναι τα αγαπημένα τους αλλά φυσικά και τα υπόλοιπα παραδοσιακά ακούσματα των Γρεβενών. Εκεί βρέθηκε ο Βουλευτής Γρεβενών γιατί είναι ο τόπος καταγωγής του ο δικός του, του πατέρα του και του παππού του. Στις 12 Αυγούστου μαζί με την ομάδα του γραφείου του και πολλούς καλούς φίλους και φίλες . Μαζί τους και η Πρόεδρος του Δοτσικού κ.Μερόπη Τσιουμπέρη αλλά και συγγενείς του βουλευτή από το χωριό.