Θερμές ευχές για καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!

Εύχομαι η χρονιά αυτή να είναι μια χρονιά με σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και τήρηση των μέτρων έτσι ώστε να μην χρειαστεί να χάσουμε την επαφή μεταξύ μας. Η δια ζώσης επικοινωνία με τα παιδιά και η καθημερινή επαφή μαζί τους είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη και την πρόοδό τους.

Η κοινωνία των Γρεβενών μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία στα σχολεία και να συμβάλλει σε μια ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα παιδιά μας στα Γρεβενά μπορούν να δώσουν σε όλους το καλό παράδειγμα γιατί είναι γεννημένοι  Ολυμπιονίκες και σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα ζωής, για τις ζωές όλων.

Με αγάπη και εκτίμηση

Ανδρέας Πάτσης Βουλευτής Γρεβενών ΝΔ

 

 

                                                               

 

 

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη προέβη από τον ραδιοφωνικό σταθμό των Γρεβενών star fm 93.3 ο δημοσιογράφος Χρήστος Μίμης στον Γρεβενιώτη Βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

Ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων τόνισε ότι παρακολούθησε πάρα πολλές επισκέψεις τους τελευταίους μήνες -κάτι προφανές για τα Γρεβενά- σε ότι αφορά Κυβερνητικά στελέχη. Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων, Διοικητών, Φορέων κτλ να κάνουν σχεδόν παρέλαση στην Περιφερειακή Ενότητα. Οι Γρεβενιώτες δεν είναι τόσο συνηθισμένοι και ιδιαίτερα προετοιμασμένοι από κάθε άποψη για τέτοιες επισκέψεις , ίσως διότι για πολλά χρόνια αισθάνονταν παιδιά ενός κατώτερου Θεού που κανένας δεν ήξερε και ιδιαίτερα δεν έδινε ένα χέρι βοηθείας να γίνει κάτι καλό και διαφορετικό για τον όμορφο τόπο μας. Όλες αυτές οι επισκέψεις θυμίζουν και φαίνονται πολύ εντυπωσιακές σαν να είναι σε προεκλογική περίοδο. Αναφερόμενος στον Βουλευτή τόνισε ότι και εν μέσω λοκ νταουν καταφέρε μεγάλες ανατροπές αλλά συνεχίζει ακλόνητος και ανήσυχος να έχει την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, οικοδέσποινα των Κέντρων Αποφάσεων με συνεχείς επισκέψεις και αλλαγές στις ζωές των πολιτών. Ο δημοσιογράφος ζήτησε απαντήσεις για ότι το καλό ήρθε από τις τελευταίες επισκέψεις και την αλήθεια για όσα έγραψαν αφού ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των επίτιμων καλεσμένων, μετά από μέρες, κάποιοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Βουλευτή Ανδρέα Πάτση:

Ο Βουλευτής της μονοεδρικής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Πάτσης, έδωσε συνέντευξη στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Flash-TV και την δημοσιογράφο Κατερίνα Μαρκοπούλου.

Ο Ανδρέας Πάτσης μίλησε μεταξύ άλλων για το γεμάτο καλάθι του Κυβερνητικού κλιμακίου σε ότι αφορά Τουρισμό Ενέργεια και Φυσικό Πλούτο των Γρεβενών αλλά και τις εξελίξεις της αυριανής ημέρας στον τόπο του.

Ερωτηθείς για κάποια παραπολιτικά τα οποία αναφέρουν ότι δεν καλέστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, ο Βουλευτής αποκάλυψε την αλήθεια ότι καλέστηκε και μάλιστα τον πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο Δήμαρχος Γρεβενών για επιβεβαίωση κ. Γιώργος Δασταμάνης.

Ο ίδιος προτίμησε να μην παρευρεθεί στο σπουδαίο αυτό γεγονός της ΠΕ Γρεβενών όπου ήταν όλοι οι “άρχοντες ” των Γρεβενών μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο Υφυπουργών και του Πράσινου και του ΟΦΥΠΕΚΑ , Ταμείου αλλά και του Υπουργείου η Γενική Γραμματέας κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου .

Οι δυο Δήμαρχοι κύριος Γιώργος Δασταμάνης και κύριος Δημήτρης Κορδίλας, οι οποίοι έχουν αγαστή συνεργασία με τον Βουλευτή, Γρεβενών και Δεσκάτης όπως και Αντιδήμαρχοι .Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων όπου επισκέφτηκε το Κυβερνητικό κλιμάκιο σε Σπήλαιο και Μηλιά όπως και εκπρόσωποι της Επιστημονικής ομάδας του Γεωπάρκου στους οποίους παραδόθηκαν μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΝ , του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ΟΦΥΠΕΚΑ και του Φορέα Λειτουργίας του Γεωπάρκου .

Η σημαντικότητα του να παρευρεθεί στην πρόσκληση του Δημάρχου θα ήταν η αποδοχή και η χαρά για την αναγνώριση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO ανάμεσα πλεόν σε έξι σε όλη τη χώρα και μάλιστα το συγκεκριμένο χαρακτηρίστηκε ως το έκτο πετράδι -αυτό- των Γρεβενών-Κοζάνης.

Λυπηρό για πάρα πολλούς Γρεβενιώτες, που έγιναν μάρτυρες την ώρα του φαγητού προς τιμή του Κυβερνητικού κλιμακίου, αλλά και όλων αυτών των υψηλών και σπουδαίων καλεσμένων ο κ.Γιάτσος με τον Περιφερειάρχη κ.Κασαπίδη από το γραφείο του πρώτου τηλεφωνούσε επίμονα στους δυο Υφυπουργούς να περάσουν έστω και φεύγοντας και από την αντιπεριφέρεια Γρεβενών αφού ο ίδιος είχε πάει εκεί και καθόταν μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη όλο το απόγευμα.

Παρακολουθήστε όλη την συνέντευξη του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση:

Αεικίνητος ο Βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης την Τετάρτη το πρωί συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννη Οικονόμου και με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Επίκεντρο τα αγροκτηνοτροφικά θέματα των Γρεβενών και τα σχέδια του Υπουργείου στην ανάπτυξη του τομέα για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Μεταξύ άλλων η δίωρη συνάντηση εφ’ όλης της ύλης σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των παραπάνω, έκλεισε με μια γεμάτη ατζέντα η οποία θα μελετηθεί κι από τις δυο πλευρές έτσι ώστε να υπάρξει η επόμενη συνάντηση για να γίνει επαφή με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο των Γρεβενών άμεσα, σε μια ανοιχτή συζήτηση-διάλογο, όπου θα ανακοινωθούν και νέα που θα δώσουν μια ακόμα ανάσα για τους ανθρώπους που κρατάνε τον πρωτογενή τομέα στα χέρια τους.

 

Την Τρίτη 13 Ιουλίου στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV βρέθηκε καλεσμένος ο Ανδρέας Πάτσης Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών της Ν.Δ σε μια συζήτηση για την επικαιρότητα, την διαχείριση της πανδημίας, τα νέα μέτρα, το 4ο κύμα, τους εμβολιασμούς και τον τουρισμό της επόμενης ημέρας, καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Δείτε παρακάτω όλη την συνέντευξη του Βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση της Νέας Δημοκρατίας:

Ο Βουλευτής Ανδρέας Πάτσης της Νέας Δημοκρατίας της ΠΕ Γρεβενών παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Starfm και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη. «Σήμερα 7 Ιουλίου η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη γιορτάζει μαζί με το όνομα του Προέδρου μας και την τεράστια επιτυχία της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που κέρδισε αυτά τα δύσκολα δυο χρόνια. Ότι καταφέραμε για τους πολίτες της χώρας είναι για μας διπλή επιτυχία διότι το καταφέραμε εν μέσω μιας κρίσης παγκόσμιας πανδημίας. Καταφέραμε λοιπόν να διαχειριστούμε τα ακατόρθωτα και αυτό με πολλή δουλειά, μεθοδικότητα αλλά και στρατηγική πολιτική η οποία μας έβγαλε από το τούνελ της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας της προηγούμενης πενταετίας και η επιτυχία μας είναι η Εμπιστοσύνη του κόσμου και η αξιοπιστία στο έργο μας. 

Σε ότι αφορά την ΠΕ Γρεβενών τον τόπο καταγωγής μου, είμαι περήφανος διότι ακόμα και εγώ ο ίδιος όταν κάνω τον απολογισμό των δυο ετών κυβερνητικού έργου ρωτάω τους συνεργάτες μου αν θυμάμαι καλά, ότι όλα αυτά που έγιναν για τα Γρεβενά χώρεσαν στα δυο χρόνια ή δουλεύαμε και πριν εκλεγώ. Όσο αστείο κι αν φαίνεται καμιά φορά χάνω το χρόνο σε σχέση με το μέγεθος των έργων που καταφέραμε με την βοήθεια των Υπουργών και Υφυπουργών Κυβέρνησης Νέας  Δημοκρατίας Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα το επιτελείο των συνεργατών μου από την πρώτη μέρα είναι δίπλα σε εμένα για μένα και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά . Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή και η προθυμία αλλά και όρεξη για όλο τον κόσμο είναι σαν μια ανοιχτή αγκαλιά όπως ακριβώς τους ζήτησα. Για κάθε θέμα που απασχολεί τους συνανθρώπους μας πρέπει να το κάνουμε δικό μας θέμα, από το πιο απλό ως το πιο σύνθετο. Δοξάζω το Θεό που μας κράτησε όλους υγιείς και δημιουργικούς να συνεχίζουμε με την ίδια θέρμη, τώρα πλέον με περισσότερα εφόδια εμπειρίας, καθώς δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός αλλά εργαζόμενος και εργοδότης 30 χρόνια στην αγορά εργασίας».

Ο Βουλευτής ρωτήθηκε για τις συναντήσεις γενικότερα αλλά και αυτές που είχε το τελευταίο διάστημα σε Υπουργεία αρμόδια για τα φλέγοντα θέματα των Γρεβενών, επίσης και για την άψογη συνεργασία που έχει με τους Δημάρχους της Περιφερειακής ενότητας κύριο Δασταμάνη Γεώργιο Δήμαρχο Γρεβενών και κύριο Δημήτρη Κορδίλα Δήμαρχο Δεσκάτης. Τόνισε ότι με την καλή συνεργασία η οποία έχει ως στόχο το καλό του τόπου και των πολιτών των Γρεβενών μόνο επιτυχία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα και αυτό το εισπράττουν πλέον από κάθε πλευρά. Επίσης ανακοίνωσε έργα οδοποιίας μετά την επίσκεψη που είχε στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κύριο Γιάννη Κεφαλλογιάνη και για τους δυο Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης αλλά και την επιτέλους μεγάλη επιτυχία και αίτημα των πολιτών των Γρεβενών, αξιοποίηση της Σχολής Αστυφυλάκων στα Γρεβενά, σύμφωνα με την δέσμευση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 Φυσικά ενημέρωσε για τις δυο επισκέψεις που θα γίνουν την Παρασκευή 9 Ιουλίου από το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος αλλά και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν.

Ακούστε την συνέντευξη του Ανδρέα Πάτση Βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας :

 

Ο Βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, της Νέας Δημοκρατίας στην μονοεδρική ΠΕ Γρεβενών, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό starfm , στον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη το πρωί 9-10 στην εκπομπή «Αντισταθείτε» .

Μεταξύ άλλων έκανε απολογισμό του Κυβερνητικού έργου στην ΠΕ Γρεβενών με απτά παραδείγματα των έργων που έχουν γίνει. Τόνισε ότι η Κυβέρνηση με το επιτελείο της, είναι δίπλα στην Δυτική Μακεδονία εμπράκτως και στην πατρίδα μας τα Γρεβενά με ενδιαφέρον και νοιάξιμο, συμπράττει στην αναβάθμιση και πρόοδο για μια καλύτερη ζωή έτσι όπως αξίζει στους πολίτες αυτού του τόπου.

Έκανε αναφορά για τα πεπραγμένα της διετίας εν μέσω κρίσης πανδημίας διότι, όλα συνεχίζονταν κανονικά και αδιάκοπα για την αντιμετώπιση και διαχείριση αυτής της κρίσης σε ότι αφορά το υγειονομικό σκέλος αλλά και τους εμβολιασμούς. Συνέχισε με την επίσκεψη του Αν.Υπουργού Υγείας κυρίου Κοντοζαμάνη Βασίλη και έδωσε έμφαση στο ότι «από τα εγκαίνια του Γ.Νοσοκομείου Γρεβενών είχε να μας επισκεφτεί Υπουργός Υγείας διότι δεν είχε κάτι να δει και να θαυμάσει αφού ειδικά την τελευταία 5ετία το Γ.Νοσοκομείο Γρεβενών βρισκόταν σε ημι-πτώχευση».

Ενημέρωσε ότι κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Πέτσα Στέλιου δόθηκαν περίπου 22 εκατομμύρια μόνο στον Δήμο Γρεβενών για έργα, όπως επίσης ότι την Πέμπτη ο Δήμαρχος κύριος Δασταμάνης Γεώργιος, μαζί με τον Βουλευτή θα βρεθούν στο γραφείο του Υπουργού για την δρομολόγηση του μεγάλου έργου υδροδότησης της κοινότητας του Μεγάλου Σειρηνίου. Προυπολογισμού : 960.000 ευρώ.

Παράλληλα ο Βουλευτής στην συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο, έδωσε μεγάλη ελπίδα για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Γρεβενών, στο ότι και θα παραμείνουν ανοιχτά σύμφωνα με δέσμευση του Υφυπουργού Παιδείας, αλλά και θα γίνει σχετική αναδιάρθρωση για να μην έχουμε διαρροή φοιτητών σχολιάζοντας την επίσκεψη του Υπουργού στα Γρεβενά κατά την οποία  και ο ίδιος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις.

Σε ότι αφορά την πρόσφατη απόφαση για τους ανθρώπους που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 1995 είπε: «Μαζί με τους συναδέλφους μου από τις ΠΕ Κοζάνης με κύριο Αμανατίδη Γιώργο  και Φλώρινας με κύριο Αντωνιάδη Ιωάννη καταφέραμε με αγώνα που ξεκίνησε πολύ καιρό πριν κάτι που πιστεύαμε ότι ήταν δίκαιο και βατό να γίνει η απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ. Με Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, εξαιτίας του σεισμού του 1995.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας,  κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο που έκανε αποδεκτή την εισήγησή  μαζί με τους Βουλευτές Φλώρινας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη και Κοζάνης κ. Αμανατίδη Γιώργου».

Κλείνοντας του έγινε ερώτηση σχετικά με το ψήφισμα, που το προηγούμενο βράδυ έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δεσκάτης και με πλειοψηφία αποφασίστηκε να  ενστερνιστούν και να ασπαστούν τις απόψεις και τις θέσεις που εκφράζονται στο υπ. αριθμ. πρωτ. 4549/18-6-2021  κείμενο των Ενεργών Πολιτών Δεσκάτης, επέχοντος θέση καταγγελίας -  αναφοράς, σε βάρος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Δεσκάτης.

Ο Βουλευτής γνώριζε πολύ καλά το θέμα διότι έχει και ο ίδιος συνεχείς οχλήσεις από πολίτες κατοίκους του Δήμου Δεσκάτης , οι οποίοι παραπονιούνται για τον υπερβάλλοντα ζήλο του Διοικητή και συγκεκριμένα έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» από την πλευρά του εν λόγω Διοικητή.

Επίσης αποκάλυψε ότι και αστυνομικοί έχουν έρθει σε ρήξη με τον Διοικητή διότι τους επίπληξε και τους έριξε πρόστιμο ποινής επειδή δεν έδωσαν πρόστιμα στο μέγεθος που ζητούσε.  Έκλεισε με την ανακοίνωση  ότι το θέμα του Διοικητή Δεσκάτης, θα πρέπει να λυθεί άμεσα και το ραντεβού με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αλλά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Χρυσοχοΐδη Μιχάλη παράλληλα είναι μονόδρομος .

 

Δείτε τη συνέντευξη:

Ο βουλευτής τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, σχετικά με το σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων, με τίτλο «Για την Προστασία της Εργασίας - Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής "Επιθεώρηση Εργασίας" - Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας - Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του:

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κώστα Σκρέκα, τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ.Αλεξάνδρα Σδούκου, το Βουλευτή Γρεβενών κ.Ανδρέα Πάτση και τον Πρόεδρο του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κ.Στάθη Σταθόπουλο, εκφράζει ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης για τις θετικές αποφάσεις που πάρθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αναφορικά με το μέλλον του Γρεβενίτη Ποταμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ ενέκρινε σε συνεδρίασή του, το τεκμηριωμένο αίτημα του κ.Δασταμάνη για τη χρηματοδότηση της ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης μελέτης που σχεδιάζει ο Δήμος Γρεβενών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για τη ριζική ανάπλαση του αστικού μας ποταμού. 

Η απόφαση κάνει λόγο για την ένταξη της αιτούμενης χρηματοδότησης του Δήμου Γρεβενών, ύψους 150.000 ευρώ, στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Ταμείου που φέρει τον τίτλο «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2021».

Έτσι, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση της περιβαλλοντικής λειτουργίας του Γρεβενίτη που θα τερματίσει μια τα σοβαρά προβλήματα των φερτών υλικών, των στάσιμων νερών αλλά και της δυσοσμίας που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Επιπλέον, ο κοινός Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου Γρεβενών με το ΕΜΠ, που θα οριστεί με την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας οργανωμένης διαδικασίας Δημόσιας Διαβούλευσης με πολίτες και φορείς, αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή ενσωμάτωση του ποταμού στον αστικό ιστό.

Συνεπώς, ο προτεινόμενος Σχεδιασμός μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πιλοτικό έργο προώθησης αναπτυξιακών πολιτικών διασύνδεσης αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των στρατηγικών της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), στις οποίες ο Δήμος Γρεβενών έχει ήδη ενταχθεί.