Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Κατερίνα Μαρκοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Flash TV παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης την Τρίτη 27 Απριλίου 2021.

Στη συνέντευξη ο βουλευτής ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από την απόφαση τη δική του και των βουλευτών, επίσης της ΝΔ, Φλώρινας και Καστοριάς κ.κ. Αντωνιάδη και Τζηκαλάγια να μην παραστούν στη συνάντηση που είχε ο Περιφεριάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο σήμερα στην Κοζάνη.

Ο κ. Πάτσης ανέφερε ότι ο κ. Κασαπίδης λειτουργεί σαν να θεωρεί αποικίες του τις υπόλοιπες Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας, πλην της Κοζάνης, παρομοιάζοντας την Κοζάνη, σύμφωνα πάντα με τον τρόπο σκέψης του κ. Κασαπίδη με “Βυζάντιο” ενώ οι υπόλοιπες Π.Ε. έχουν τον δευτερεύοντα ρόλο των απομακρυσμένων επαρχιών.

Ο βουλευτής Γρεβενών τόνισε επίσης πως το προηγούμενο διάστημα τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του είχαν συναντήσεις στην Αθήνα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και όλα ήταν κανονισμένα έτσι ώστε ο κ. Λυκουρέντζος να επισκεφθεί και τις υπόλοιπες Π.Ε. “Ο κ. Κασαπίδης εγκλώβισε τον κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος δεν γνώριζε για τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα της επίσκεψης. Ο κ. Λυκουρέντζος επικοινώνησε μαζί μου και αναμένεται να επισκεφθεί τις περιοχές που σήμερα δεν επισκέφθηκε το προσεχές διάστημα, μετά τις γιορτές του Πάσχα”.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Πάτση εδώ:

 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star fm Δυτικής Μακεδονίας και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης το πρωί της Παρασκευής 23 Απριλίου 2021.

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στην ιδιαίτερα επιτυχημένη επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Ν.Γρεβενών, όπου δρομολογήθηκε η λύση χρόνιων προβλημάτων των Δήμων του Νομού, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πάτση. Ακόμη, συζητήθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΚΕΓ (Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών). 

Τέλος ο κ. Πάτσης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη συμπεριφορά των αυτοδιοικητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. «Τα Γραφεία στην ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογική Περιφέρεια) Γρεβενών, (πρώην ΝΟΔΕ) ήταν ερμητικά κλειστά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του κ. Πάτση εδώ: 

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ 1 και στον δημοσιογράφο Αντώνη Παραρά παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης το πρωί της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021.

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η επιτυχημένη και ουσιώδης επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιου Πέτσα στον νομό Γρεβενών, η οποία διεξήχθη κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πάτση. 

Η επίσκεψη αυτή, η οποία έβγαλε αρκετές καλές ειδήσεις για την περιοχή, ιδιαίτερα όσον αφορά την ολοκλήρωση των υπαγόμενων σε προγράμματα έργων, προεξάρχοντος εκείνου της ύδρευσης του Μεγάλου Σειρηνίου, έφερε τον υπουργό αντιμέτωπο με όλα τα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής και φαίνεται ότι σηματοδοτεί την επιτάχυνση της διευθέτησής τους. 

06.04.2021 Συνέντευξη στο WEST TV ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τον Δημοσιογράφο Δ. Βακρατσά, παραχώρησε ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης με κύριο αντικείμενο τη συνάντηση του βουλευτή με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και η δράση του βουλευτή στο νομό, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων θεμάτων μείζονος σημασίας ήταν η «Ανάσταση» του Νοσοκομείου, το ΕΠΑΛ, το Μεταναστευτικό και το κλείσιμο οριστικά των Δομών, τα θέματα που αφορούν στο αγροτοκτηνοτροφικό άξονα ανάπτυξης και το Χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, παραχώρησε ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης, στην ΕΡΑ Κοζάνης και στον δημοσιογράφο Θωμά Νασίδη, με κυρίαρχο θέμα την συνάντηση του βουλευτή με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Δευτέρα 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης μίλησε για την ατζέντα της συνάντησης, μεταφέροντας παράλληλα το θετικό κλίμα και το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τα Γρεβενά, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας και τη Βάλια Κάλντα.

 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA FM  και στον δημοσιογράφο Αντώνη Παραρά στο ΔΙΚΤΥΟ 1 παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης το πρωί της Τρίτης 6 Απριλίου 2021

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η πρόσφατη συνάντηση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η ατζέντα της συνάντησης,   που κινήθηκε εκτενώς στην οικονομία και στην τόνωση της, λόγω της πανδημίας,  τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και τοπικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά στο Νομό Γρεβενών.

Επιπροσθέτως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης ερωτήθηκε από τον Α. Παραρά για πλειάδα φλεγόντων θεμάτων όπως το Μεταναστευτικό, η τόνωση της Οικονομίας, τα θέματα της Περιφέρειας και τέλος για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.    

 

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star fm Δυτικής Μακεδονίας και στον δημοσιογράφο Μίμη Χρήστο παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης το πρωί της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021.

 

Η συζήτηση κινήθηκε σε ποικίλα θέματα με τον Βουλευτή να αναφέρεται μεταξύ άλλων στη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΚΕΓ Γρεβενών, στις εξελίξεις στον αγροκτηνοτροφικό τομέα του Νομού, στις εργατικές κατοικίες της Κυρακαλής και στην ανάδειξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας.

 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

 

Συνέντευξη στο metalignitiki.gr παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης όπου αναφέρθηκε σε ποικίλα θέματα όπως το Νομοθετικό Έργο της Κυβέρνησης, τις επιχειρήσεις της περιφέρειας που έχουν πληγεί από την πανδημία, τους πρόσφυγες, την απολιγνιτοποίηση, τις συναντήσεις του με τους Υπουργούς και Υφυπουργούς της Κυβέρνησης και τους στόχους του για τα Γρεβενά.

 

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης:

Ο Βουλευτής, ως εισηγητής της πλειοψηφίας, τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1939 του Συμβουλίου της 12ης Οκτωβρίου 2017 σχετικά με την εφαρμογή ενισχυμένης συνεργασίας για τη σύσταση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, ρυθμίσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του:

Συνέντευξη στο Ράδιο 1 Βόλου 102,5 παραχώρησε την Τετάρτη 10 Μαρτίου ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε σε ποικίλα θέματα τις επικαιρότητας όπως στις εξελίξεις της πανδημίας, τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, στην επικείμενη συζήτηση της Παρασκευής για την αστυνομική βία, στην υπόθεση Λιγνάδη, στην οικονομία της χώρας και στις τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης: