Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Star FM Δυτικής Μακεδονίας και τον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη παραχώρησε ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 με κύριο θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών που συγκλήθηκε γι’ αυτό το ζήτημα. Ο κ. Πάτσης σχολίασε επ’ αυτού ότι «δεν είδα μια συγκεκριμένη απόφαση, δεν είδα τις δράσεις οι οποίες θα αναδειχθούν προκειμένου να δοθεί μια λύση οριστική και βέβαια αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί δεν έγινε αποδεκτή η συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος είναι ο κα’ ύλην αρμόδιος για να δώσει λύσεις και να προγραμματίσει»,

σημειώνοντας ότι σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε με τον κ. Υπουργό του είχε μεταφέρει και ότι «πρέπει η κοινωνία που εκπροσωπείται από όλους τους φορείς, να κάνουμε μια συζήτηση, να προτείνουμε και να βρεθεί και μια οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό έτσι όπως αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει και να δούμε την επόμενη ημέρα» με τον κ. Ν. Μηταράκη να συμφωνεί στην πρόταση αυτή για συνάντηση.  

Ο Βουλευτής επανέλαβε για μια ακόμη φορά την θέση του ότι θα πρέπει όλοι οι μετανάστες να μετακινηθούν από τα ξενοδοχεία του Νομού καθώς και ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να συναποφασίσουν για το πού θα πρέπει να μετεγκατασταθούν.

Όσον αφορά το θέμα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Βασιλίτσα, ο κ. Πάτσης σημείωσε ότι είναι αρνητικός, πρόσθεσε όμως ότι «το 2013, με την υπογραφή του κ. Γιαννη Γιάτσιου, το Περιφερειακό Συμβούλιο επέτρεψε να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στην Βασιλίτσα".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Pin It