Συνέντευξη στην ΕΡΤ Κοζάνης και τον δημοσιογράφο Μάκη Νασιάδη παραχώρησε την Τετάρτη, 10 Ιουνίου ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών, κ. Ανδρέας Πάτσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις πρόσφατες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της Βασιλίτσας.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό και την έλλειψη ενημέρωσης για το ζήτημα ο κ. Πάτσης ανέφερε «μην ξεχνάτε ότι από την αρχή που δημιουργήθηκε το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους Περιφερειάρχες γιατί θεωρεί – και σωστά το θεωρεί- ότι είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας να το διαχειριστεί. Άρα θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο έλλειμα ενημέρωσης. Είμαι σίγουρος ότι οι αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες και μιλάω για τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη είναι ενήμεροι όλων των εξελίξεων, ανεξαρτήτως αν δίνουν ή δεν δίνουν πληροφόρηση. Δεν έχει κανέναν λόγο η κυβέρνηση να λειτουργεί εν κρυπτώ». Παράλληλα τόνισε ότι «το πρόβλημα των Γρεβενών και των Αρχών, κυρίως της Περιφερειακής Αρχής είναι ότι δεν υπάρχει μια πρόταση», σημειώνοντας αναφορικά με την πρόταση που ο ίδιος έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «δεν έλαβα καμία απάντηση, ούτε στην πρότασή μου, ούτε στην προτροπή πάμε στον Υπουργό όλοι μαζί να κουβεντιάσουμε μια οριστική λύση για το θέμα των Γρεβενών».

Σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της Βασιλίτσας και στην απουσία λήψης απόφασης κατά της εγκατάστασης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Πάτσης ανέφερε ότι «έμαθα ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Γιάτσιος κατήγγειλε την κυβέρνηση για το θέμα αυτό, δηλαδή πέταξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση. Όμως οι αποφάσεις και οι πράξεις μας και οι υπογραφές μας δεσμεύουν και υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας. Ο κ. Γιάτσιος το 2013 που ήταν τότε Περιφερειακός Σύμβουλος υπέγραψε υπέρ της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στα Γρεβενά. Υπέγραψε. Από εκεί και πέρα ολοκληρώθηκαν οι άδειες, πέρασαν 7 χρόνια, κανείς δεν μίλησε και ερχόμαστε στο 2020, να ξεχνάμε τι κάναμε τότε και σήμερα να σηκώνουμε τη σημαία της επανάστασης και να λέμε ότι φταίει η κυβέρνηση».       

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Pin It